Pages

Tuesday, 31 January 2012

Doakan aku :]


Hye semua ! before aku start tulis entry aku kali neh , aku nak ucapkan Assalammualaikum semua !
Semoga hari-hari korg ceria selalu kan . Mulakan hari korg dengan senyuman . In'allah pasti korg akan gembira taw .

 

hehe . (bajet jek an aku neh ) sebenarnye nak elakkan debaran dekat hati neh . To nite aku ade midterm tuk subject FINANCIAL MANAGEMENT aw .takot sangat aku coz kena hafal formula , dlam exam formula ta d bagi . aduuss. mmg kena hafal habisan- habisan la aku jap ag .


korg tolong doa kan aku yew . Semoga aku leh jwab dgan bek skali . tq yg sudi baca entry ku neh .
OKe you all ! times up ! skunk aku kena g study aw .

bubye semua :]

Monday, 30 January 2012

Jangan Letih MencitaiKu

Apakah kau mengerti betapa ku ingin 
Memandangmu walau sejenak 
Untuk hati ini... 
Apakah kau mengerti betapa ku ingin 
Menantimu hingga kau mampu 
Berikan hatimu

 Jadilah kau bintang hatiku 
terangilah seluruh jalanku 
Dan jangan kau letih mencintaiku 
Hingga di ujung usiaku 
 Apakah kau mengerti betapa ku ingin 
Memandangmu walau sejenak 
Untuk hati ini... 
Aku tenggelam bagai yang terindah 
Dan semakin dalam yang ku rasa... 



Sekali Lagi :[


Assalammualaikum semua , hai ape citer hari korg ea ? Hari aku agak menyedih kan la . Aku nak share perasaan aku lepas kena mara dgan someone , someone yg aku cyg cgt ,
aku taw salah aku lawan ckap dye , p ta niat at aty aku pon nak buad mcm yg aku ckap tu , coz aku bukan org yg mcam tu . P dye mara cgt at aku , aku cuba pujuk dye but dye still skit aty gan aku .


'' Awak truk cgt ker saya at mata awk ea ? dah lama kita kwan , awk ta npak ker saya org yg macm maner ea ? knpe awk kata saya cmtu , saya ta pnah buad ape yg saya ckap tu , saya sekadar tnye jek , ''
aku sangka ade org akan trima aku seadanya aku neh , aku egt ko betul2 kenal aku dari org lain . bukan kejap kta berkwan . 


Kenapa ko ta npak ? ta sgke ko pon ta kenal diri ak . terima kaseh sebab buad aku terasa aku neh truk cgt at mata ko . Sekali lagi aku terasa hina cgt . aku betul2 kecewa kali neh . Tade sape bole trima ko wahai diri . SEDAR LA DIRI TU CKET ! JGN NAK BERHARAP SGT DEKAT ORG !

malasnya !







nak g kelas neh ! malas sgt la . gntok !

Sunday, 29 January 2012

Air Festival 2011









Bercuti Bersama Keluarga at Pulau Pangkor


Rindu pada kalian Semua ! Kenangan dekat Pulau Pangkor last year !













Hang Out with Kawan SAM Pasir Panjang


Hye semua !
 neh Kenangan aku dengan membe2  skolah aku Masa kteorg f0rm 5 ! Bila kau tgok picture neh , Aku jadik terasa rindu plak dekat zaman sekolah aku . Zaman nkal2  kteorg . hehe . Picture neh la sebagai Pengubat rindu . Wpon ta dpat nak lepak lama2 an. coz semua sibuk dengan urusan masing - masing la katakan.   



[ Fatin , Pikah , Cyma , Ct ]


[ Azni , adeq hawa , Pikah , Nazirah , Hawa ]


[ Budak Kechik ]




[ My beloved Fren Forever ]


[ Kechik And Besar ]

Hingga Akhir NafasQue [ #amirulSyahid! ]

Berikanlah aku
Sesuatu yang meyakinkan
Sesuatu yang takkan hilang
Yang terbaik untuk diriku
Tuk hidupku

Hulurkan tangan mu
Berikan ku keyakinan
Hingga akhir nafasku
Bila sampainya waktu
Terindah



Hingga akhir nanti
Ku hargai semua ini
Yang terindah
Yang tercipta
Dalam hidupku
Kisah hidup ini
Hingga ke akhir nafasku
Kan menjadi sejarah
Dalam hidupku

Takkan kau fahami
Apa yang tersirat di hati
Masa pantas berlalu pergi
Kenangan kan tetap di hati
Di hargai

Suatu hari nanti
Detik waktu kan terhenti
Hingga akhir nafasku
Bila sampai nya waktu terindah

Saturday, 28 January 2012

penat layan org yg s3lfisH neh !


Hye semua ! assalammualaikum to all readers yg membaca entry aku neh. Entry aku kali neh nak story pasal kepenatan aku hari neh taw ! PENAT + TENSION !
Plan aku gn kengkawan kau ary neh nak keluar tuk beli brg interview nak week . And nk g uma Dilla coz ader buzday party .Tapi sume yg di plan hari neh hancur aw.
Dah la penat tgu dak2 boys neh . Lambat mcm2 hal la . Tapi tu ta pe aku bole saba ag . But ader satu yg aku ta leh saba bile kawan aku tnjuk pngai ta der mood dye . 
dah bila dye bercakap dye jek nak btol , dye jek nak menang , aku taw dye lagi tua dari kteorg , nak kteorg hrmat dye . Tapi agk2 la law nak sume org ekot ckap dye . kteprg pon ader tahap saba nye .
Jangan campai aku pon tunjuk pangai kurang ajar aku dah la . Penat la nak lyan kepala dye jek .
So , perangai dye neh boleh menggangu emosi org lain dan menyebabkan org lain pon jadik ta der mood taw ! . Tolong la hormat perasaan org lain jugak . bila nak buat plan tu rancang la btol2 d akan dtg . ta der niat nak mara kamoo tadi  tapi geram . Plisss la ! jgn skema cgt boleh ta ?

Sekian dulu tuk entry kali neh . Selamat Malam Semua , aku pon dah penat nak tidur neh . Have are nice day tommorow ! :]

Wednesday, 25 January 2012

jaLan - JaLan Saja (!)

Assalamualaikum ! selamat pagi Semua . Mesty semua org tgah tdow an skunk . Aku jek ta reti2 nak tdow . walupon mata neh dah mengantuk neh . Sekrang dah pukul 1 pagi . Nasib baik esok kelas pkul4 petang . kalo ta mmg gantok la aku .
Oke lah ! nak di pendek kan cerita entry aku kali neh aku nak story pasal KESERONOKAN BERJALAN - JALAN BERSAMA SI DIA MY HONEY AMIRUL SYAHID ! Tq papa coz sudi kua jalan- jalan dengan mama taw ! trimas teman mama jalan2  walupon papa penat layan kernah mama yg hyper neh ! hehe ! kesian papa kena lyan awek papa yg terlajak hyper neh an . bnyak soal plak an. MAMA SAYANG #AMIRULSYAHID! 
Minggu lepas an cuti Chinese New Year . so , aku gunakan la pluang tuk bertemu dengan si dia . coz bukan senang kteowg dapt jpew . Dua2 bz degn tempat study yg jauh ag . Macam mana la kteowg nak jpew  . Mula - mula kteowg cdang nak main bowling tapi tgok ramai sgt org ta jadik la nak main an . Chinese New Year la kata kan cuti umum an . mane la ta penuh bowling tu . then , nak tgok wayang plak ta de yg best! alih2 dah lapa cgt . kteowg g la mam dlu at kfc tesco ! ha! my fveret food places is KFC  k . :] . aku mmg ta dapat nak dipisah an gan KFC la.
Lepas mam kfc kteowg jalan2 cuci mata jp . nk window shoping crik2 ta der gak yg berkena . So, kteowg g one plaza balik n decide nak tgok wayng coz dah ta tau nak uat pe . masa tu dah pkul 3 petang . pk punyer pk . kteog pilh citer keramat . Boleh than la citer nye . Aku just ta suke dye punyer sound effect . kuat cgt . buat aku tertutp mata . Padahal laki aku macam ta der pasaan jek tgok .Geram aku ta ! haahaha ! seb be ta menjerit aku . sebab aku dah tutup mata !. haha !


THAT FOR TODAY !

Friday, 20 January 2012

Yeah ! im at home now :]


Assalammualaikum to all pembaca or followers yg follow aku selama neh . 
entry ku hari neh mals nak panjang . 
hahaha ~ just want to said im at home now da jauh dah dari kuis . huhu . alhamdulillah aku dah sampai umah . tapi dia ta balik lagi la . :[ aku kena wait dye . aku sruh dye balik awl p dye said tgok la dlu . nyampah aku . tat tau la lewtew aku rndu at dia ! haha ! dah lama ot ta jumpa .
 p lepas neh ag lama ta leh junpa coz dye abeh study bulan lima . taun neh plak dye taun final . sumpah dia mmg sibuk ot ! sedih ot !
ha ! ujung mggu neh aku plan gan besfren aku nak hang out . p ta tau nk uat ape ag . tgok movie or nak men bowling ea ? tapi takot ta de tmpat lak nanty an ta lme ag nak raya cina . dah lama kot ta melpak . huk 3 ! haha . padahal alasan nk jumpa my dear jek ! ta saba nak tgu my dear sampai .
ok lah ! aryneh tu jek aku nak story . t esok2 aku buat entry bru keyh !

Thursday, 19 January 2012

I'm loneliness :[ gurl !

#moodnowsosad! just this picture can describe about my feeling now .



[ All about US ]


[ Where have you been darling ? ]


Please understanding me :[

Wednesday, 18 January 2012

Smile as Long You Can



Selamat malam semua ! ape khabar readers hari neh ? ceria ta hari korg ?
mesti ceria an . Ta macam hari cyma . Hari neh cyma rase macam sdeyh cgt . Mana skali pon cyma try tuk SENYUM p ta mau la . cne nak buat neh .








cyma rindukan someone cgt saat neh . really need him . but he so far from me . Now looks likes dye macam makin menuah dari cyma . Cyma tgok org lain happy . Cyma just mampu tumpang kegembiraan dorg jek.
Cyma bukan la nak tipu diri . but ta pe lah cuma ta nak aw cyma sdang bersdeyh . Bia la kita happy an org len dlu . Perasaan kita tolak tepi or pendam jek dlu an.






''saya rindu awak sangat hadir lah dalam hidup saya , wpon sekjap jek awk . Dalam mpi pon ta pe awk .
 saya selalu harap awak tapi awak makin menjauh . kenapa awk ? sebabkan kesibukan awk ker ? ta bole ker awk tanya saya dah mkan ? saya ta ? tman an saya mcj . tanya how life saya hari neh ? happy ta ? ader msalah ta . awk always buat hal awk . kdg2 saya mcam rasa yang mcm saya yg kejar awk . padahal , awk biase jek . 
Adakah hadirnye saya dalam hidup awk ta an memberikan ape perbezaan pon ? if saya ilang sekalipon ader kah awk akan kisah about me ? siapa saya di sisi awk ea ? '' .


 
Images by Freepik