Pages

Monday, 5 March 2012

Terima Kasih Ya Allah

Tidak pernah aku pinta rasa yang aQue rasa sekarang hadir dalam diri aku . Alhamdulillah ! sekarang aku rasa bersyukur sangat dengan rasa neh . Terima kasih Ya Allah kerana menyedarkan aku . Serta memberi hidayah kepada aQue untuk menjadi yang lebih baik . aQue sedar di masa lalu terlalu banyak kesilapan yang aku lakukan . aQue lalai , bnyak melakukan dosa . Then , sekarang aQue sedar sangat . Dah tiba masanya untu aku berubah ke arah lebih baik . Dah berhari - hari aQue fikirkan semua , sampai bila aku nak melakukan kesilapan . Banyak yang perlu lakukan .

aQue ingin menjadi wanita solehah . 


aQue ingin menjadi isteri yang solehah buat suamiQue .

 aQue jua turut nak menjadi ibu yang mithali untuk bakal anak - anak aQue .

Mustahilkah melakukan untuk melalkukan perubahan . Susahkah ? Pasti jawapannya tidak .

Mengapakah melakukan perubahan ke arah kebaikan lebih susah berbanding ke arah negatif?
Adakah kerana diri ini terlalu lemah untuk melawan godaan Syaitan !

aQue tarik nafas dalam - dalam . Dan berfikir sejenak .

Hendaklah kita sematkan dalam pemikiran kita , janganlah sesekali kita terpengaruh dengan kata - kata negatif dalam diri kita  kerana andai kita terpengaruh dengan kata - kata tersebut , pasti berat kaki kita untuk melangkah ke alam baru .Berat lagi hati ini untuk melakukannya.

Percayalah kita lebih mengenali diri kita dari orang lain, dan Allah lebih mengenali kita dari diri sendiri. Tidaklah semua benda itu manis untuk menuju ke syurga ,  kerana pasti Allah selitkan sedikit ujian menguji diri kita.

Terima kasih kepada sahabat aku . kak iema n tyrah yang bantu membantu aku untuk mengubah diri aku yang banyak melakukan dosa neh . Aku sayang korang sangat !

Kerana perubahan itu datangnya dari hati yang tulus ikhlas . Insyaallah ! Manusia sentiasa perlukan perubahan kerana iman kita turun naik . Jangan biar jalan kita dihiasi dengan sifat malas.

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum , Sila tinggalkan komen anda . Jangan segan segan yew :)

 
Images by Freepik