Pages

Tuesday, 16 July 2013

cuci mata dekat cik google


Hai Semua ! Apa khabar korg semua ? Sihat-sihat belaka ka? Hopefully korg semua dalam keadaan sihat walafiat la yew. Korg mesti tertanya-tanya apa maksud tajuk untuk entry aku kali neh. Actually, tah kenapa since tunang aku cerita pasal barang-barang untuk hantaran wedding ktorg nanti, hati rasa terjentik plak na google tgok a few design baju untuk nikah n bersanding. *heheh Sebenarnya wedding ktorg lambat ag. Tahun depan.
But mata aku saja usha-usha dulu, mana taw ade design yang berkenan nanti bole la nak tempahkan. hahaha ! Nampak bersemangat jek kan aku neh. Padahal majlis lambat ag, Takpe2 bia prepare awal-awal. Nanti akan datang senang tggal nak pilih n nak planning jek nak yang mana kan.
Semalam ktorg sempat bincang sket-sket pasal wedding ktorg , hahahah . tunang aku sempat la bagi list-list barang untuk hantaran ktorg. Bila pikir balik cepat jugak dia buat list, tapi aku tak kesah . bgos la kalau dia berusaha nak buat planning tok wedding ktorg neh. Takkan nak tunggu dekat hari baru nak buat list kan, biar persiapan awal kan. Dia pon ade berusaha usha-usha rumah sewa untuk ktorg nanti. Aku tak kesah tinggal dekat mana, asalkan selesa. Aku ikut jek dia nak menyewa dekat mana :)
Untuk wedding ktorg aku dengan tunang (amirulsyahid) dah decide nak menggunakan tiga warna ini sahaja . PINK, PURPLE, TORQUISE. Aku dengan cik tunang pilih warna neh sebab gabungan warna dia nampak menarik sangat. Masa nikah nanti , aku dah decide nak guna warna pink putih. hahaha~ Korg jangan pelik kalau nampak banyak sngat warna pink. Tuh faveret colour yang mmg tidak dapat dipisahkan gitu :)
Korg nak tgok tak a few picture yang memikat hati aku neh. Rasa rambang mata bila tgok lagi-lagi yang kaler pink tuh.

Design baju nikah yang memikat hati :









Second, aku usha design untuk hantaran plak:







Usha-usha design invitation Card pulak :









Lepas tuh usha-usha pelamin yang simple plak :)











Last skali usha goodies bag yang cute :)




Tuesday, 9 July 2013

ijab kabul Kangen Band




Di gelap malam aku mulai tenggelam
Saat kau peluk erat tubuhku,
sayang
Tunggu aku pulang,
aku pasti datang
Menemuimu tersayang
 Beranikan diri bertemu orang tuamu
Bicara baik dari hati ke hati Restuilah kami,
doakanlah kami Jadi pasangan abadi
 Tunggulah aku menjadi imam-mu
Dan tunggulah aku menjadi imam-mu
Dan akan ku lamar anakmu di tahun ini
Restui kami, doakan kami, jadi pasangan abadi
Dan akan kutanggung jawabi kebutuhannya
Lahir batinnya, jiwa raganya,
 agar ia bahagia dudududu
Beranikan diri bertemu orang tuamu
Bicara baik dari hati ke hati
Restuilah kami, doakanlah kami Jadi pasangan abadi
 Tunggulah aku menjadi imam-mu
Dan tunggulah aku menjadi imam-mu
Dan akan ku lamar anakmu di tahun ini
Restui kami, doakan kami, jadi pasangan abadi
i Dan akan kutanggung jawabi kebutuhannya
Lahir batinnya, jiwa raganya, agar ia bahagia (dan akan ku lamar anakmu di tahun ini
Restui kami, doakan kami, jadi pasangan abadi)
Dan akan kutanggung jawabi kebutuhannya
Lahir batinnya, jiwa raganya, agar ia bahagia dudududu

Monday, 8 July 2013

Selamat Datang Ramadhan Al-Mubarak


Sedar tak sedar, kita dah kembali menyambut ramadhan kan. Macam baru jek rasanya aku sambut ramadhan tahun lepas. Tahun neh ramadhan datang menjenguk kita kembali kan. Aku pon tak pernah sangka tahun neh aku akan menyambut ramadhan bergelar sebagai tunangan orang. Aturan Tuhan kan siapa tahukan, Aku tak pernah mintak jodoh sampai secepat neh. Tapi kalau ini aturan yang Tuhan berikan untuk aku, aku terima. Aku akan buktikan dekat semua orang termasuk la mak ayah yang aku maseh mampu tanggung dorg even aku kawen awal , tak nak dorg rasa menyesal membesarkan aku :)

Alhamdullilah ! hubungan aku dengan tunang baik-baik saja. Kadang-kadang gaduh jugak bohong la tak ade pertelingkahan kan, tapi kami ta ade la bergaduh lama-lama cuma berselisih pendpat la kadang-kadang , then, cepat-cepat mintak maap n bayak kan la bersabar. Sebab aku tgok kadang-kadang dia pon byak bersbar dengan kerenah dan tingkah laku aku. Kenapa tidak aku bersabar dengan sikap dia jugak kan.

Aku tahu bnyak cabran bergelar tunangan orang neh , aku berusaha menjaga hubungan ini sebaik yang mungkin. Aku juga akan cuba berubah kearah yang lebih baik untuk dia dan demi keluarga kami. Aku dah mengaku dekat dia , ehhehe Act aku tak pandai memasak sangat . heheh. Nasib baik dia ok dah bagi aku peluang untuk belajar memasak dengan mak dia , supaya aku dapat tahu apa makanan kesukaan beliau :)

Antara impian yang aku nak capai sebelum dan selepas bergelar isteri dia adalah :
  • aku nak jadik isteri yang pandai memasak untuk dia , aku nak belajar masak makanan kesukaan dia dan aku nak belajar buat kek serta makanan ringan. Supaya setiap petang kami dpat makan petang bila waktu cuti.
  • Aku nak jadik menantu yang mak dia sayang dan banggakan , aku jugak tak nak memalukan mak ayah aku lepas dorg serahkan aku pada keluarga. Aku akan belajar untuk amek hati mak ayah dia dan keluarga dia.
  • Aku nak belajar jadik isteri yang lebih baik dari apa yang aku ade sekarang supaya dia bangga memperisterikan aku :)
Aku harap aku dapt capai impian aku sebelum bergelar isteri kalau sempat, kalau tak sempat aku tetap aku cuba yang terbaik selepas kami bernikah.

hehehe Sebenarnya nak bercerita pasal ramadhan tapi sebab epy sgt jadik tunangan orang dah melalut kan. Apa-apa pon , harapan aku untuk ramadhan yang bakal tiba neh . Aku dah berazam untuk berubah kearah yang lebih baik. Semoga Ramadhan yang datang kali neh akan membawa berkat yang banyak untuk aku , keluarga ku dan juga pasangan ku. Amin! Korg yang membca entry neg tolong doakan aku mampu cpai azam aku neh yew. Dan doakan hubgan aku dan tunang sentiasa bahgia hingga ke akhir hayat.

Free Cute Ramadhan Background Download - Cute Ramadhan Background

Thursday, 4 July 2013

Selamat Ulang Tahun


haiii korg ! mesti tertanya-tanyakan busday siapa yang aku nak wish neh kan? Korang rasa busday sapa ?? Of course la busday orang kesayangan aku neh.
 neh picture dia. Nama dia #amirulSyahid , #taken by Nornajatulshima # tunang saya #now he is 22 years old. heheh . Dah tua kan awak dear.
Maaf cik tunang busday awak tahun neh awak kena sambut alone, Sayang tak dpat nak smbut dgn awk. Cuma dapat update dari blog neh an wish dari jauh. Sayang terharu sangat bila Honey cakap yang bby dah bagi hadiah yang bernilai buat Honey. 
Doa dari baby buat Honey , Semoga Honey panjang umur dan diperluaskan pintu rezeki buat honey keyh :)





My E-Day


( 30062013 )

haaiii korg ! mesti ade yang tertanya-tanya dengan meaning date tuh kan. Alhamdullilah , Ahad lepas telah berlangsung majlis pertunangan aku bersama Amirul Syahid. Aku rasa lega sangat majlis tuh berjalan lancar dan simple jek. Sebab aku malas na serabut-serabut. hahahha. Sebelum majlis bermula kena menanti belah dia dtg berdebar-debar sangat. Aku rasa perasaan nak jadik tunang orang neh lagi susah dari menduduki exam aw! rasa seram sjuk gila la. Lagi-lagi acu aku neh asik menyakat aku , dia ckap nanti family amir dtg p nak ckap nak batalkan majlis la. hahhha~ saja kan dia na buat aku menggelabah, nasib baik la tak jadik macam tuh. Takut aku. 
Alhamdullilah , masa majlis berlangsung ramai yang bagi support dekat aku saudara-mara, kawan-kawan terbaik aku. Terima kaseh sudi datang majlis aku. :) aku sayang korg sesangat taw ! tapi Aku lagi sayang AMIRUL SYAHID la , dia hero dan cinta hati saya !
Setelah pelbagai dugaan yang aku tempuh sebelum neh, segala suka duka yang aku lalui , aku sendiri tak sangka aku mampu rasa sebahagia ini bersama  AMIRUL SYAHID. Ya Allah, terima kaseh kerana memberikan aku peluang untuk mengenali AMIRULSYAHID dan mengurniakan dia perasaan sayang yang amat dlam pada aku.
Cik tunang ! Saya tak berani nak berjanji sebab saya takut saya akan memungkiri janji tapi saya akan belajar berusaha menyanyangi awak sepenuh hati saya. Saya takkan mempermainkan perasaan awk. Dan saya akan berusaha menjaga hati saya untuk awak sampai akhir hayat saya. Saya belajar menjadi bakal isteri yang lebih baik buat awak dan bakal keluarga kita :)
Satu-satu benda yang buat saya sayang awk dan terharu dgn awk, terima kaseh sesangat sebab sudi terima siapa saya dengan seadanya , siapa keluarga saya dan menerima kekurangan yang ada dalam diri neh :). Walaupun saya pernah menyakiti awak dulu , awak tetap menyanyangi saya. terima kaseh awak :)

Hari neh baru aku sedar betul kata orang biar kita berkahwin dengan orang yang sayangkan kita, itu lebih berbaloi daripada kita berkahwin dgn orang yang kita sayang. yang bakal meninggalkan kita. Dalam hidup neh kita tak perlukan pasangan yang terlalu banyak persamaan dgn kita, biar banyak perbezaan. Baru la meriah hidup . Macam saya dengan awak kan cik tunang :)









 
Images by Freepik