Pages

Wednesday, 12 February 2014

Junior Kids Child Care Centre Bandar Mahkota Cheras



Hari ini aku nak berkongsi pasal kerjaya kehidupan aku buat masa sekarang. Buat masa sekarang aku bekerja sebagai teacher dan pengasuh Taska. Walaupun apa yang aku belajar jauh berbeza dengan pekerjaan aku sekarang, aku masih rasa bersyukur masih diberi peluang untuk mencari rezeki.
Aku bukan tidak berusaha untuk mencari kerja yang lebih kurang dengan apa yang aku belajar, cuma masih belum ada rezeki mungkin. Lagipun zaman sekarang kerja tidak elok memilih sangat jadi grab saja lah apa yang ada depan mata. Asalkan dapat kumpul duit untuk masa hadapan kan?
Aku sekarang bekerja di Junior Kids Child Care Centre. dekat sini ada tiga orang pekerja. Children call me Teacher Shima. So, ada juga Teacher Ida, Teacher Zue, Teacher Farah n Teacher Ita (The Owner).
Tugas aku menjaga dan menjadi pengasuh kepada kanak-kanak berumur 1-2 tahun. Student yang di bawah jagaan aku ada 6 orang. Iman, Damia, Syafiqah, Syamil, Aniq Irfan dan fitri.


Ini lah anak-anak di bawah jagaan aku. Yang comel itu Iman. Menangis nombor satu. :)


ini pula aku tolong jaga baby riyadh. Suka tidur je dia yeee...

3 comments:

  1. Replies
    1. dah tak kerja situ sis. Sekarang dekat dzul iman. Kenapa sis?

      Delete
  2. hohoho.tak sangka selama kita kerja kat junior kids ko sempat bloging.skrg ni ko teacher zue n aku semua dah bawak diri masing2.zue balik kampung.aku pulak baru je bukak taska dekat2 ngan junior kids.
    - teacher ida-;)

    ReplyDelete

Assalammualaikum , Sila tinggalkan komen anda . Jangan segan segan yew :)

 
Images by Freepik